воскресенье, 5 июня 2016 г.

რატომ არ უნდა გადააგდოთ მარწყვის ყუნწები!


5 მიზეზი იმისა, თუ რატომ არ უნდა გადააგდოთ მარწყვის ყუნწები!

ყველამ ვიცით, თუ როგორი ძვირფასი პროდუქტია მარწყვი. ეს საოცრება სისხლში ქოლესტერინის რაოდენობას დაბლა წევს. ახალი მარწყვის წვენი ათეთრებს კბილებს.მისი ნიღაბი კი ყველა ტიპის კანზე მიდის. იცოდით თუ არა, რომ მარწყვი ხალხურ მედიცინაში გამოიყენებოდა? ასევე არამარტო თავად ის არის სასარგებლო, არამედ მისი პატარა ყუნწებიც, რომლებსაც ჩვენ ვაგდებთ ხოლმე.

რა უპირატესობები აქვს მარწყვის ჩაის?
1. ჩაი მარწყვის ყუნწებით
მოწყვეტილი ყუნწები შეგიძლიათ დაუმატოთ ჩვეულებრივ ჩაის. გამოირჩევა ანტისტრესული ძალით. ის ამშვიდებს ორგანიზმს იმაზე მეტად, ვიდრე ამას პიტნის ჩაი შვრება.
2. ჩაის დაყენება მარწყვის ყუნწებისგან
1 ჩ/კ დაჭრილი მარწყვის ყუნწები ადუღებული ჭიქაში ჩადეთ, რამდენიმე წუთი დააცადეთ. პროფილაქტიკური მიზნებისთვის ონკოლოგიური პრობლემების წინააღმდეგ დალიეთ დღეში სამჯერ.
3. ყუნწები სილამაზისთვის

ბლენდერში დაჭრილი მარწყვის ყუნწები ჩადეთ და გაიკეთეთ გამაახალგაზრდავებელი ნიღაბი. ათეთრებს სახის კანსა და აქრობს ლაქებს.
4. ყუნწები თმისთვის

საიდუმლო რეცეპტი თმის ცვენის წინააღმდეგ: შეურიეთ შვრია და ცოტა რაოდენობის წყალს და მარწყვის ყუნწებს. წაისვით ეს მასა თმაზე კვირაში 3-ჯერ 30 წუთით. თმები გახდება ძლიერი და მბრწყინვალე.
5. მარწყვის ყუნწი დიაბეტის წინააღმდეგ
ჭამის დროს დალიეთ მარწყვის ყუნწების ჩაი. ეს საშუალება სისხლში შაქრის რაოდენობას ნორმალურს ხდის.

Комментариев нет:

Отправить комментарий